Ensimmäisen valtuustokvartaalin tilinpäätös

Oli hetki aikaa ennen valtuuston selostustilaisuutta ja ajattelin, nyt on sopiva hetki tehdä ensimmäisen valtuustokvartaalin tilinpäätös! Tässä raporttini suoraan kaupungintalolta

Opettelemista ja opiskeltavaa on ensikertalaiselle ollut paljon mutta mikään ei ole toistaiseksi tuntunut ylivoimaiselta. Olen päässyt vaikuttamaan minulle tärkeisiin asioihin enemmän kuin uskalsin odottaakaan. Toisena varavaltuutettuna olen valtuuston kokouksissa n. joka toinen kerta. Lisäksi olen aina mukana valtuuston seminaareissa, jotka ovat tärkeitä vaikuttamisen väyliä. Valtuuston lisäksi olen vapaa-ajan lautakunnassa, Vantaan viihdeorkesterin ja VTK(Vantaan teollisuuskiinteistöt) hallituksissa.

Politiikassa mitään ei saa aikaan yksin. Vihreä ryhmämme on Vantaan valtuuston kolmanneksi suurin ja olemme usein vaa’ankieliasemassa päätöksiä tehtäessä. Onneksi ja kiitos teidän äänestäjien ryhmämme on täynnä päteviä ja ahkeria ihmisiä. Olemmekin saaneet hyvin tavoitteitamme läpi meille tärkeissä asioissa. Esim. lisää resursseja lastensuojeluun ja varhaiskasvatukseen(subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden palautus), selvityksen kolmiportaisen tuen käytöstä jne. Maanantain valtuustossa teemme kysymyksen ratkaisuista lastentarhaopettajapulaan. Sisäilma-asioiden hoitaminen kuntoon on myös meille tärkeä tavoite. Se on tosin osoittautunut haasteelliseksi tehtäväksi jo investointikatonkin takia.

Ryhmän toiminnan lisäksi olen itse ollut aktiivinen toisen asteen koulutuksen, liikuntapaikkojen, kulttuurin ja nuorisopalveluiden puolella. Olen pystynyt hyvin yhdistämään omat verkostoni ja politiikan tuomat mahdollisuudet. Muutenkaan kulttuuri- ja nuorisopalvelut eivät Vantaalla ole varsinaisesti politiikan keskiössä ja siellä yksikin valtuutettu voi saada paljon aikaan. Ruuhkaa ei ole.

Parhaiten asioita saa eteenpäin hankkimalla tietoa ja tekemällä yhteistyötä virkamiesten kanssa. Jos vielä on valmis antamaan kunnian päätöksistä jollekin muulle, niin tuuli on myötäisempi.

Tulevaisuudessa on luvassa myös isoja valtakunnan politiikkaan liittyviä kysymyksiä kuten Fennovoimasta irtaantuminen, turpeenpoltto Vantaan Energiassa sekä tietenkin Sote- ja maakuntauudistus. Varsinkin viimeinen kohta aiheuttaa isoa huolta. Vantaalla menee todella hyvin. Kaupungin vuoden 2017 tulos oli 40,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kaupunki vähensi pitkäaikaisia lainojaan 101 miljoonalla eurolla. Nyt olisi niukkojen vuosien jälkeen mahdollista investoida kaupunkilaisten hyvinvointiin mutta maakunta- ja soteuudistus uhkaa viedä resurssimme. Molemmat uudistukset ovat pääkaupunkiseudun kannalta haitallisia ja  täysin järjettömiä!

Joka tapauksessa olen tyytyväinen, että lähdin ja pääsin mukaan. Tehtävää riittää ja Vantaa on täynnä mahdollisuuksia. Tästä on hyvä jatkaa!

Share This: