Valtuustoaloitteemme Lainaamon perustamiseksi Vantaalle oli menestys!

Pieni tarina politiikasta – Mitä ihmettä ne siellä puuhaa?
Toimme tänään valtuustoon aloite Lainaamon perustamiseksi Vantaalle. Tuli 58/67 nimeä l. voidaan puhua menestyksestä! Kyseessä ämän kauden ennätys! Idea tuli kuntalaisten järjestöiltä.
Lainaamo on paikka, josta kuntalaiset voivat yhdestä paikasta lainata kaikkea sellaista kaupungin omaisuutta, jota he voivat käyttää tapahtumien järjestämisessä lavoja, telttoja, soppatykkejä jne. Idea tuli Elska Kolulta, joka on yksi niistä superihmistä, jotka järjestävät kaikkea kivaa(mm Tiksi Block Party) meille kaupunkilaisille ilman rahallista korvausta. Pidettiin kokous muutaman muun(Velmu, Myyrmäki-liike) toimijan kanssa ja hiottiin idea toteutuskuntoon. Sitten vähän lobbausta eri valtuustoryhmissä ja peliväline l. valtuustoaloite maaliin. Kyllä täällä voi ihan oikeasti vaikuttaa! Aloite on tällä hetkellä virkamiesvalmistelussa ja olen itse aktiivisesti mukana ideoimassa palvelua. Tässä vielä aloite kokonaisuudessaan:

Valtuustoaloite Lainaamon perustamiseksi Vantaalle

Vantaalla toimii useita yleishyödyllisiä yhdistyksiä, jotka elävöittävät kaupunkiamme järjestämällä säännöllisesti kaikille avoimia tapahtumia. Tiksi Block Party, Louhela Jam, Myyrmäki-liike, seniori- ja nuorisojärjestöt sekä monet muut toimijat tekevät arvokasta työtä ilman rahallista korvausta kaupunkimme viihtyvyyden hyväksi. Nämä tekijät tarvitsevat tapahtumiinsa erilaista kalustoa kuten lavoja, soppatykkejä, puomeja liikenteenohjaukseen, huomioliivejä, retkeily- ja festivaalitelttoja, äänentoistoa, katoksia jne. Kaupunki onkin lainannut kalustoaan tapahtumiin mutta varsinaista keskitettyä järjestelmää ei ole olemassa. Tavaroita on siellä täällä eri henkilöiden ja kaupungin tahojen hallussa. Kenelläkään ei ole kokonaiskäsitystä asiasta tai edes siitä, mitä kaupungin varastoista löytyy. Kuntalainen on tähän asti pystynyt lainaamaan tarvikkeita vain, jos on tuntenut oikeat henkilöt ja saanut jostain hiljaista tietoa asiasta.

Tilanteen korjaamiseksi me allekirjoittaneet ehdotamme, että kaupunki perustaa Lainaamon, joka hallinnoisi ja lainaisi välineitä. Esimerkkinä voisi olla Helsingin kaupungin Varaamo(https://varaamo.hel.fi/), josta kuntalaiset voivat yhdestä paikasta varata tiloja ja laitteita käyttöönsä. Vantaan palvelu olisi kuitenkin kattavampi ja paremmin soveltuva myös tapahtumien järjestäjille.

 

Me allekirjoittaneet esitämme, että Vantaalle perustetaan Lainaamo helpottamaan asukkaiden toimintaa kaupunkimme elävöittämiseksi.

 

Vantaalla 27.8.2018

 

 

Share This: